Varsinainen viikko 50/2020

Varsinainen viikko 50/2020

Hei,

Hyvää itsenäisyyspäivää! Tänään aamupäivällä sähköposteihin on lähetetty osakunnan itsenäisyyspäivän terveiset, käythän lukemassa osakunnan inspehtorin, kuraattorin sekä fuksin tervehdyksen.

Koronatilanteen takia joudumme ilmoittamaan, että keskiviikon 9.12. osakuntailta sekä tämän vuoden pikkujoulujuhlat peruuntuvat.

Sen sijaan osakuntalaisten on aika laittaa kaikki luovuus peliin ja ottaa osaa jouluhaasteeseen, lisää tietoa alempana!

Viikkomeilin sisältö:

 • HYY:n päivitetyt koronalinjaukset
 • Osakunnan jouluhaaste
 • Uutisia Jätkäsaaren rakennushankkeesta (+ linkki alustaviin luonnossuunnitelmiin)
 • Osakunnan joulukuun kokous 16.12.

HYY:n päivitetyt koronalinjaukset

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on päivittänyt linjauksiaan koskien sen järjestöjä ja tiloja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suositusten perusteella.

 • Osakunnan tiloissa ei saa järjestää tapahtumia eikä viettää aikaa.
 • Tiloissa on ainoastaan sallittua käydä nopeasti, esimerkiksi noutamassa välttämättömiä tavaroita.
 • Uuden ylioppilastalon alaovi on toistaiseksi suljettu, avaamista tarkastellaan uudestaan vuoden 2021 alussa.
 • Kehotamme osakuntalaisia noudattamaan viranomaisten ohjeita.

Toivotaan, että tilanne paranee, jotta voimme tavata taas osakunnalla!
Mikäli linjauksista jäi jotain kysyttävää, olethan yhteydessä kuraattoriin.

Päivittyvät koronaohjeet ja linjaukset HYY:n sivuilla.


Osakunnan jouluhaaste

Oletko aina halunnut sanoittaa uuden sitsilaulun? Entä meinasitko leipoa joulupipareita tai koristella kotisi joulua varten? Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, niin pysy kuulolla!

Osakuntalaisilla on mahdollisuus virittäytyä yhdessä joulutunnelmaan etäisyyksistä huolimatta koko joulukuun ajan. Luvassa on useampi haaste, joissa saa enemmän tai vähemmän laittaa luovuutta peliin.

Jouluhaaste koostuu kolmesta eri haasteesta. Voit osallistua yhteen tai vaikka kaikkiin, suoritusjärjestykselläkään ei ole väliä! Haasteet ovat:

 • Osakunta-aiheinen pipari
 • Innovatiivinen joulukoriste
 • Uusi jouluteemainen (sitsi)laulusanoitus

Aikaa osallistua on sunnuntaihin 20.12. asti ja osallistuneiden kesken jaetaan huimia palkintoja! Osallistuminen tapahtuu jakamalla kuvasi/laulunsanasi omalla Instagram-tililläsi tai Quartersjengissä. Muista tägätä Instagramissa @osakunta! Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä hallitukselle sähköpostia (vso-hallitus@helsinki.fi). Jos osallistut useampaan haasteeseen, voit jakaa kaikki kuvasi kerralla tai jokaisen erikseen sitä mukaa kun niitä suoritat.

Osallistujien kuvia jaetaan myös osakunnan Instagram-tilillä. Voittajat julkistetaan somekanavissa vielä joulukuun aikana.

Kysymyksiä jouluhaasteesta? Ole yhteydessä hallitukseen!


Uutisia Jätkäsaaren rakennushankkeesta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on hyväksynyt osakunnan säätiön edistämän hankkeen rakennuttaa opiskelija-asuintalon Helsingin Jätkäsaareen!

ARA:n hankkeelle hyväksymät avustus- ja lainapäätökset varmistavat hankkeen rahoituksen. Tämä tarkoittaa sitä, että hanke siirtyy ison askeleen eteenpäin kohti toteutumista. Nyt käytännön toteutusta, kuten rakennusluvan hakua, voidaan alkaa valmistella. Jo aiemmin arkkitehti on tehnyt hankkeesta luonnossuunnitelmat ja toteuttajaksi on kilpailutettu rakennusliike.

Tavoitteena on käynnistää rakentaminen ensi vuoden toisella puoliskolla. Rakentamisen tarkempia aikataulu tarkentuu urakoitsijan kanssa lähiviikkoina käytävissä neuvotteluissa. Tällä hetkellä arvio on, että ensimmäiset osakuntalaiset voisivat muuttaa taloon jouluna 2022 tai todennäköisemmin elokuussa 2023.

Osoitteeseen Välimerenkatu 15 nousee 112 opiskelija-asuntoa VSO:laisille. Asunnoista valtaosa on yksiöitä, mutta myös muutama kaksio mahtuu mukaan. Taloon on tarkoitus tulla 7½ kerrosta. Tontilla ei ole omaa pihaa, joten talon “piha” on suunniteltu kattopuutarhana ja talon ylimpään kerrokseen on tulossa kerho-, sauna- ja muita yhteistiloja talon asukkaiden käyttöön. Pohjakerrokseen on tulossa säätiön omilla varoilla rahoitettava pieni liiketila.

Hankkeen taustaa: osakunnan asuntoja hoitava säätiö, Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö sr, oli hakenut Helsingin kaupungilta tonttia oman opiskelija-asuntotalon rakentamiseen. Vuonna 2018 Helsingin kaupunki varasi Jätkäsaaresta tontin säätiölle, minkä jälkeen käynnistettiin tarkempi suunnittelu yhdessä rakennuttajakonsultin kanssa. Projektin aikana myös osakuntalaiset ovat saaneet osallistua uuden talon ja sen toiminnallisuuksien suunnitteluun. Lisäksi säätiö on perustanut hanketta varten kiinteistöosakeyhtiö KOY Ylioppilashuone Alinan, joka nimettiin nimikilpailun perusteella.

Hanketta edistävät säätiön rakennustoimikunnassa VTM Ilari Ahola, TaM Anna-Kaisa Armenti, DI Markku Mirtti sekä DI Markku Sillanpää.

Voit tutustua alustaviin luonnossuunnitelmiin täällä.

Lisätietoja hankkeesta voi kysyä säätiön asiamieheltä Ilari Aholalta (puh. 040 824 4805).


Keskiviikkona 16.12.
Osakunnan joulukuun kokous

Osakunnan joulukuun kokous tullaan järjestämään kokonaan etäkokouksena. Paikalla osakunnalla saa olla ainoastaan kokouksen käytännönjärjestelyjen kannalta välttämättömät henkilöt, kuten puheenjohtaja, sihteeri ja ääntenlaskijat.

Kokouksessa haetaan vielä virkailijoita! Ensi vuodelle haetaan esimerkiksi yhtä tai kahta toiminnanjohtajaa, yhtä tai useampaa fuksimestaria sekä Varsinaissuomalainen-lehden päätoimittajaa! Lisäksi valitaan jäseniä mm. lehden toimituskuntaan, sometiimiin sekä kesti- ja klubimestareiden henkilökuntiin.

Tarkempaa tietoa kokouksesta ja ehdolle asettumisesta ensi viikon viikkomeilissä.


Itsenäisyyspäiväterveisin,
Anni & Erika (tsihit)

Kommentointi on suljettu.