Varsinainen viikko 49/2021

Varsinainen viikko 49/2021

Hei!

Tällä viikolla on luvassa monenlaista ohjelmaa! Osakunnan viikko alkaa itsenäisyyspäivän juhlallisuuksilla maanantaina. Keskiviikkona kuntaillassa on valmistetaan yhdessä fudgea! Perjantaina osakunnan keilakerho RB järjestää Masters-turnauksen ja kulttuurisihteerit sekä Varsinaiset Laulajat ekskursion Akateemiseen joulukonserttiin.

Huomioithan, että HYYn uusien koronarajoitusten vuoksi joissain osakunnan tilaisuuksissa otetaan käyttöön koronapassi. HYYn rajoitusten mukaan järjestötiloissa saa olla maksimissaan 20 henkilöä kerrallaan ja jos tämä halutaan ylittää, pitää tiloihin tulijoilta tarkistaa koronapassi. Tämän vuoksi koronapassi tarkistetaan esimerkiksi kuntailloissa ja juhlissa. Osakunnan tilaisuuksissa huolehditaan myös tilojen hygieniasta, hyvästä käsihygienista ja muuten koronaturvallisuudesta. Tulethan paikalle vain täysin terveenä!

Ma 6.12. klo 12 Itsenäisyyspäivä
Ke 8.12 klo 19 Kuntailta
Pe 10.12. klo 18.30 VaLa & kultsit: ekskursio Akateemiseen joulukonserttiin
Pe 10.12. klo 19.30 RB:n Masters-turnaus


TÄLLÄ VIIKOLLA:

Maanantaina klo 12
6.12. Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivän päiväjuhla alkaa Uuden ylioppilastalon 4. kerroksen juhlasalissa klo 12 alkaen, tule ajoissa paikalle! Luvassa on muun muassa Varsinaisten laulajien lauluesityksiä sekä tietenkin osakunnan nauhojen jakoa fukseille ja kuppeja valmistuneille.

Huom, FUKSI! Fuksien osalta juhla alkaa jo klo 11 osakunnan omissa tiloissa 6. kerroksessa. Muista siis saapua paikalle tekemään fuksitentti, sillä se pitää tehdä ennen kuin saat osakuntanauhan päiväjuhlassa!

Pukukoodina päiväjuhlassa on tumma puku ja osakuntanauha. Naisten vaatteissa kannattaa noudattaa tummia värejä ja yleisesti asu on juhlallinen. Juhlatilaisuuden jälkeen siirrymme osakuntatiloihimme Vinnille 6.:een kerrokseen. Osakuntatiloissa luvassa on kakkukahvit.

Päiväjuhlan jälkeen siirrymme joukolla soihtukulkueeseen eli muista laittaa lämpimästi päälle! Vielä soihtukulkueen jälkeen on luvassa yhteisillallinen Savolaisen osakunnan kanssa ennakkoon ilmoittautuneille.

Mikäli et pääse paikalle päiväjuhlaan, mutta haluaisit nähdä esimerkiksi nauhojen ja kuppien jaon, voit liittyä tapahtumaan etänä Zoomissa:
https://helsinki.zoom.us/j/67482277841?pwd=ejlWSGsraVRFNnkwNFYrNjJKK3VNZz09
Meeting ID: 674 8227 7841, Passcode: 549438

Tietoa kiristyneistä koronarajoituksista
Uudellamaalla on kiristetty kokoontumisrajoituksia ja tämä vaikuttaa myös meidän itsenäisyyspäiväjuhlaamme. HYY on asettanut Uuden ylioppilastalon tiloihin henkilömäärärajoja: tiloissa saa olla maksimissaan 20 henkilöä kerrallaan ja jos tämä halutaan ylittää, pitää tiloihin tulijoilta tarkistaa koronapassi.

Meidän itsenäisyyspäiväjuhlaamme on tulossa paljon osakuntalaisia, joten myös meidän on noudatettava tätä rajoitusta. Varaudu siis esittämään koronapassi tullessasi Uuden Ylioppilastalon 4. kerroksen tiloihin. Tarkistusten vuoksi on tärkeää, että saavut ajoissa paikalle, jotta pääsemme aloittamaan juhlan ajallaan!

Jos sinulla on kysymyksiä tai muita epäselvyyksiä koronapassin suhteen, voit olla yhteydessä Varsinaissuomalaisen osakunnan kuraattoriin Aino Saloseen.

Keskiviikkona klo 19
8.12. Kuntailta

Tällä kertaa kuntaillassa päästään tekemään yhdessä fudgea! Osakunnan seniori Ilona Niittynen järjestää osislaisille fudge-pajan. Osallistua kannattaa, olitpa sitten vasta-alkaja tai kokenut karkinvalmistaja. Tule mukaan kokeilemaan fudgen valmistusta sekä tietenkin maistamaan lopputuloksia!

Perjantaina klo 18.30
10.12. VaLa & kultsit: ekskursio Akateemiseen joulukonserttiin

Varsinaiset Laulajat ja VSO:n kulttuurisihteerit tarjoavat osakuntalaisille mahdollisuuden päästä nauttimaan jouluisesta musiikista ja lämpimästä tunnelmasta edullisesti!

Lämpimästi tervetuloa Akateemiseen joulukonserttiin perjantaina 10. joulukuuta! Konsertti järjestetään Kallion kirkossa osoitteessa Itäinen Papinkatu 2. VSO:n yhteislähtö konserttiin tapahtuu klo 18.30 Hakaniemen kauppahallilta!

Varsinaiset Laulajat sponsoroivat konserttiliput kokonaisuudessaan VaLan jäsenille (0 €). Muille osakuntalaisille (opiskelija ym.) lippu maksaa 3 €, valmistuneille 8 €.

Jouluisessa konsertissa kuullaan kuorojen yhteiskappaleita Hiski Walleniuksen johtamana sekä jokaisen kuoron omia esityksiä.

Konsertissa esiintyvät:

EOL – Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat
HYMSKK – Helsingin yliopiston musiikkiseuran kamarikuoro
HOL – Hämäläis-Osakunnan Laulajat
Metsoforte – Keskisuomalaisen Osakunnan kuoro
POL – Pohjalaisten Osakuntien Laulajat
SOL – Savolaisen Osakunnan Laulajat

Lisätietoa löydät konsertin Facebook-tapahtumasta.

Ilmoittaudu mukaan!

Perjantaina klo 19.30
RB:n Masters-turnaus 2021

Masters Challenge tulee taas!

RB:n jokavuotinen Masters-turnaus jouduttiin perumaan viime keväänä koronan vuoksi, mutta nyt se päästään pitämään. Tällä kertaa lähdetään keilaamaan Ruusulan keilahalliin. Tapahtuma on erityisen jännittävä, sillä tässä turnausmuotoisessa tapahtumassa ratkotaan tämän vuoden miesten ja naisten sarjojen voittajat.

Tapahtuma alkaa tavanomaiseen tyyliin, ranteiden letkeytyksellä läheisessä Mannerheimintien William K. -kapakassa klo 18.30. Varsinainen keilaus alkaa klo 19.30. Ilmoittautumisen dl on maanantaina 6.12. Ilmoittautua voi kerhon taloudenhoitajalle, Joonas Palmulaaksolle. Tapahtuman hinta on 6 € ja sen voi maksaa Joonakselle käteisellä tai MobilePayllä. Maksu tulee suorittaa viimeistään tapahtumaan saavuttaessa.

Ps. Vaikka tapahtuma onkin hieman kilpailuhenkinen, ei sitä tule ottaa liian vakavasti ja mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä, vaikkei keilaaminen aina sujuisikaan. Pääasia on pitää hauskaa!

Katso lisää Facebook-tapahtumasta!


MUUTA AJANKOHTAISTA:

Hae virkaa joulukuun kokouksessa!

Osakunnan joulukuun kokouksessa valitaan vielä ensi vuodelle virkailijoita, joten jos jokin virka kiinnostaa, siihen kannattaa ehdottomasti hakea!

Joulukuun kokouksessa valitaan virkailijat seuraaviin virkoihin, toimikuntiin ja muihin tehtäviin:

  • Kestimestari
  • Ulkoasiainsihteeri
  • Vaalipäällikkö
  • Edustaja Osakuntalainen Unioni ry:n hallitukseen
  • Kestimestarin henkilökunta (apuemännät, kestimestarin esityksestä)
  • Klubimestarin henkilökunta (apuisännät, klubimestarin esityksestä)
  • Yhdenvertaisuusvastaava
  • Sometiimi
  • Edustaja ja varaedustaja Osakuntien yhteisvaltuuskunta ry:n kokouksiin
  • Edustajat (2 kpl) Turun ja Porin läänin hallitukseen

Jos haluat asettua ehdolle johonkin virkaan, tule VSO:n joulukuun kokoukseen 15.12. klo 19.00 ja asetu siellä ehdolle. Jos et pääse paikalle kokoukseen, tee kirjallinen hakemus ja toimita se 15.12. klo 12.00 mennessä hallitukselle (vso-hallitus@helsinki.fi). Kokoukseen voi osallistua myös etänä.

Hallituksessa ja virkailijoina voi olla sekä VSO:n varsinaisia että ulkojäseniä (= ei HYYn jäseniä). Hallituksessa kuitenkin vähintään neljän jäsenistä on oltava osakunnan varsinaisia jäseniä.

Viran voi myös jakaa vaikka kaverin kanssa, jos viran hoitaminen yksin tuntuu liian isolta työltä. Hallitusvirat voi jakaa esimerkiksi puolivuotiskausittain ja monissa hallituksen ulkopuolisissa viroissa voi olla yhtä aikaa useampi virkailija.

Lisätietoa viroista voi kysyä hallitukselta (vso-hallitus@helsinki.fi) ja nykyisiltä virkailijoilta, joiden yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta.

VSO:n turvallisen tilan periaatteet

Tiesithän, että VSO:lla on turvallisen tilan periaatteet?

Jos kohtaat tapahtumassamme epäasiallista kohtelua tai muuta huolta herättävää, meille on tärkeää saada tietää siitä. Verkkosivuiltamme löytyy lomake, jonka vastaukset vain kuraattorimme näkee ja hän käsittelee niitä luottamuksellisesti, tarvittaessa hallituksen kanssa.

Löydät tarkemmat tiedot verkkosivuiltamme täältä: https://varsinaissuomalainen.fi/turvallisuus/

Pidetään yhdessä huolta kaikkien turvallisuudesta yhteisissä tapahtumissamme!


Terveisin
Marianna & Sofia (tsihit)

Kommentointi on suljettu.