Varsinainen viikko 47/2019

Varsinainen viikko 47/2019

Viikon ohjelmaan kuuluu keilausta, keikkaa ja kokoustamista! Huomioithan myös, että viestissä on alempana ohjeet kuntailtaan (27.11.) ilmoittautumisesta!

Ti 19.11. Klo 19 Fuksi/Pikkujoulukeilaus

Ke 20.11. Klo 19 Osakunnan kokous

To 17.11. Kuukauden Keikka: Marraskuu

Tiistaina klo 19

Fuksi/Pikkujoulukeilaus

VSO:n oma keilakerho, elikkä Real Bowlers järjestää jouluteemaisen fuksikeilauksen Fun Bowlingin keilahallissa (Helsinginkatu 25) tiistaina 19.11. klo 19-20. Ja kun tämä on fuksikeilaus, niin sehän tarkoittaa, että tämä on fukseille ilmaista! Ratoja on keilailua varten varattu 4 kpl, eli 16 henkeä mahtuu pelaamaan. Ilmoittaudu siis nopeasti jos mielit varmasti tulla mukaan. Muille kuin fukseille keilauksen hinta on 5€. Ja perinteiseen tapaan ennen pelejä on aikomuksena letkeyttää ranteita jossain lähiseuden kapakassa. Mahdollisesti Roskapankissa.

Ilmoittautumiset voitte tehdä Minttu Kuusistolle whatsappissa 0400 279964.

Keskiviikkona klo 19

Osakunnan kokous

Marraskuun kokous merkitsee virkailijainvalintaa vuodelle 2020. Saavu siis paikalle ja aseta itsesi ehdolle ensi vuoden tärkeisiin virkoihin. Mikäli et pääse paikalla, tee kirjallinen hakemus ja toimita se 20.11. klo 12.00 mennessä hallitukselle (vso-hallitus@helsinki.fi).

Torstaina klo 19

Kuukauden Keikka: Marraskuu

Marraskuussa menemme katsomaan Musiikkitalolle HKO:n torstaisarjaa. Fiori di Fiori -konsertissa pääsemme kuulemaan muun muassa Mozartin pianokonserton nro 25 sekä Francesco Filidein urkuteoksen Fiori di Fiori. Solistina pääsemme kuulemaan pianisti Garrick Ohlssonia.

Mitä? Fiori di Fiori
Missä? Musiikkitalolla
Milloin? 21.11.2019 klo 19.00
Mitä maksaa? Pyrin ostamaan halvimmat liput, joiden opiskelijahinta on 9.50e ja normihinta 11.50e (tähän vielä osakunnalta sponssia 2-4e), mutta on mahdollista, että hinta nousee jos paikkoja ei löydy tarpeeksi halvasta katsomosta. Otan kuitenkin tässä tilanteessa vielä yhteyttä osallistujiin.

MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA

Ke 27.11. Kuntailta: Beach volley

Lähde rantalomalle Helsinkiin!

VSOlle on varattu kenttä beach volleyihin Biitsi Pasilasta ke 27.11. klo 18-19.30
(Mall of Tripla, Down Under, P4 kerros)

Luvassa on hikistä menoa sillä lämpötila on biitsillä +26 astetta ympäri vuoden!
Ota mukaan ainakin urheiluvaatteet ja vesipullo. Vuoron jälkeen voi käydä suihkussa ja saunassa. Sauna on unisex, joten ota muut saunojat huomioon ja varaa mukaan pyyhe ja/tai uima-asu.

Paikkoja 14 ensimmäiselle, ilmoittaudu pian! Ei osallistumismaksua.

Jos kaikki halukkaat eivät mahdu pelaamaan biitsiä on lopuille luvassa myöhemmin ilmoitettava toinen rantalomakohde.

https://forms.gle/Xb6en8E8qeCGETPcA

Pe 29.11. VSO:n Pikkujoulut 2019

Joulu on pian ovella, mutta sitä ennen VSO:n fuksit toivottavat teidät tervetulleiksi VSO:n pikkujouluihin! Pikkujouluja juhlitaan pe 29.11. Varsinaissuomalaisella osakunnalla (Mannerheimintie 5, 6. kerros). Juhlat alkavat klo 19. Juhlissa ei ole erikseen pääsymaksua. Juhlissa on tarjolla riisipuuroa ja jouluisia herkkuja. Luvassa on myös hauskaa ohjelmaa ja lahjojen vaihtoa! Mikäli haluat osallistua lahjojen vaihtoon, tuo mukanasi juhliin pieni lahja (max. 5 €). Kaikki lahjan tuoneet saavat lahjan!

Juhlien pukuteemana on Korvatunturi, teeman mukainen pukeutuminen on vapaaehtoista.

Ilmoittaudu juhliin tästä 26.11. mennessä: https://forms.gle/gb3DKrweVjJfj84eA

Lisätietoa linkistä: https://www.facebook.com/events/454732638767427/

Pe 6.12. Itsenäisyyspäivä osakunnalla 2019

Tervetuloa juhlimaan 102-vuotiasta Suomea osakunnalle 6.12.2019! Juhlinta alkaa klo 13.00 Uuden ylioppilastalon 4. kerroksessa. Juhlassa fuksit saavat osakuntanauhat, ja samalla heistä tulee virallisesti civiksiä! Lisäksi saamme kuulla tuoreen civiksen puheen ja valmistuneille jaetaan kupit. Päiväjuhlan jälkeen jatkamme itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia 6. kerroksessa kahvittelujen merkeissä.

Osallistumme osakuntalaisten kanssa myös itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen, jonne on yhteislähtö osakunnalta n. klo 16.15. Kulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä klo 17.

Tänä vuonna ravintolaksi valikoitui Kannas. Illalliselle ehtii hyvin opiskelijoiden juhlakulkueen jälkeen ja mukaan ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhemmatkin osakuntalaiset!

Ilmoittautuminen viimeistään 29.11.2019 alla olevasta linkistä:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdUl8ZelM3qvmHe62…/viewform

Lisätietoa päivästä, ja ohjeet nauhansa ja kuppinsa hakeville, on tulossa!

Ke 11.12. Varsinaiset Laulajat esittää: Pieni Joulukonsertti 2019

Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan musiikista ja jouluisesta tunnelmasta kuntailtaan 11.12. klo 19 alkaen!

Pe 13.12. Kuukauden Keikka: Joulukuu

Ensimmäisen singlensä noin puoli vuotta sitten pyöräyttänyt Maustetytöt on juuri julkaissut ensimmäisen studioalbuminsa ja yhtyeen ympärillä on ollut muihin saman kategorian bändeihin verrattuna suorastaan posketon mediamylläkkä jo vuoden alusta lähtien.

Keikoillaan erittäin vähäeleisesti esiintyvä kaksikko vetää joulukuun puolessa välissä tuplakeikan kutosella ja VSO:n kulttuurijaosto on tietysti paikan päällä hämmästelemässä vuoden indie-ilmiötä. VSO:n kulttuurijaoston vuoden viimeiselle keikalle on tarjolla hurja 8e sponssi, joten nyt jos koskaan kannattaa tulla katsomaan keikkaa.

Mitä: Maustetytöt

Missä? Kuudes Linja
Milloin? Pe 13.12. Klo 20.00
Mitä maksaa? 10e

Ilmot Topiakselle viestivälineellä numeroon 0505909155

Maksu mobilepaylla tai tilisiirtona tilille FI61 3636 3010 7639 93 viestiksi oma nimi + Maustetytöt

ILMOITUSASIAT

Muistutus! Hakujulistus: Virat vuodelle 2020

Osakunnan hallitus on julistanut haettaviksi vuoden 2020 virat.

Seuraavat virat täytetään osakunnan kokouksessa 20. marraskuuta:

 

Haettavat hallitusvirat:

 • Kestimestari (virkanimike säännöissä emäntä)
 • Klubimestari (virkanimike säännöissä isäntä)
 • Sihteeri
 • Tiedotussihteeri
 • Toiminnanjohtaja
 • Hallituksen 7. jäsen

 

Muut (hallituksen ulkopuoliset) virat:

 • Arkistonhoitaja
 • Fuksimestari
 • Kulttuurisihteeri
 • Laulunjohtaja
 • Päätoimittaja
 • Tietotekniikkavastaava
 • Ulkoasiainsihteeri
 • Urheiluohjaaja
 • Valokuvaaja
 • Ympäristövastaava

 

Lisäksi valitaan:

 • Osakunnan tilintarkastajat ja varatilintarkastajat
 • Vanhintenneuvoston jäsenet
 • Rahastojen hoitokunnan jäsenet
 • Helsingin Varsinaissuomalaisen Ylioppilashuonesäätiön hallituksen jäsenet

 

Hallituksessa ja virkailijoina voi olla sekä VSO:n varsinaisia, että ulkojäseniä (= ei HYYn jäseniä). Hallituksessa kuitenkin vähintään neljän jäsenistä on oltava osakunnan varsinaisia jäseniä.

Viran voi myös jakaa, vaikka kaverin kanssa, jos viranhoitaminen yksin tuntuu liian isolta työltä. Hallitusvirat voi jakaa esimerkiksi puolivuotiskausittain ja monissa hallituksen ulkopuolisissa viroissa voi olla yhtä aikaa useampi virkailija.

Joulukuun kokouksessa valitaan lehden toimituskunta, kesti- ja klubimestarin henkilökunta (säännöissä apuemännät ja apuisännät), edustajat yhteisosakuntalaisiin toimielimiin ja hallituksiin sekä muut mahdolliset virat (yhdenvertaisuusvastaava, yrityssuhdevastaava).

EHDOKKAAKSI ASETTUMINEN

Jos haluat asettua ehdolle hallitukseen ja/tai johonkin virkaan tule VSO:n marraskuun kokoukseen 20.11. klo 19.00 ja asetu siellä ehdolle. Jos et pääse paikalle kokoukseen, tee kirjallinen hakemus ja toimita se 20.11. klo 12.00 mennessä hallitukselle (vso-hallitus@helsinki.fi).

LISÄTIETOA VIRKAILIJOIDEN TOIMENKUVISTA

Nykyisiltä virkailijoilta, yhteystiedot löytyvät täältä.

Osakunnan hallitukselta, sähköpostiosoite vso-hallitus@helsinki.fi

Virkailijaohjesääntö löytyy täältä.

Muistutus! Asunnonhakujulistus

Helsingin Varsinaissuomalaisen Ylioppilashuonesäätiön yksiön asukkaan vuokrasopimus on päättymässä ja asuntoon julistetaan haku. Valittavan asukkaan kanssa tehdään kahden vuoden määräaikainen vuokrasopimus, jolle on mahdollista saada jatkoa enintään kahdeksi vuodeksi.

Hakemukset on jätettävä viimeistään: ti 19.11.2019 kello 23.59.

Asukkaan valitseva kokous alkaa: ke 20.11.2019 kello 19.

KOHDE

Siltasaarenkatu 15 B 43, 00530 Helsinki (1 h + kk)

Vuokra: 500 e/kk

Koko: 23 m²

Vuokra-aika: 1.1.2020–31.12.2021 (sekä mahdollisuus kahteen jatkovuoteen), vuokralaisen puolelta 1 kuukauden irtisanomisaika.

Vuokra sisältää, veden, lämmityksen ja taloyhtiön pesutuvan käytön.

Osakunnan yksiö osoitteessa Siltasaarenkatu 15 B 43 on kompakti asunto hyvien kulkuyhteyksien lähellä talon kolmannessa kerroksessa. Asunnon pintamateriaalit on remontoitu vuonna 2000 wc/suihkutilaa lukuun ottamatta. Ikkunanäkymä antaa länteen Kolmannelle linjalle, paikka on suhteellisen rauhallinen lukuun ottamatta alakerran baarista ajoittain kantautuvaa melua ja ohuita seiniä naapureiden suuntaan. WC on pieni ja suihkuksi se muuntuu bidee-suihkun avulla. Keittiösyvennys on varusteltu jääkaappi-pakastin-yhdistelmällä, keittoliesi-uunilla, sekä astiakaapein ja tiskialtain. Asuntoon kuuluvat kellari- ja ullakkokomerot.

Asunnon kylpyhuoneremontin arvioitu toteutusajankohta on vuonna 2022 (kesto tämän asunnon osalta muutaman kuukauden), mutta taloyhtiöstä johtuen remontti saattaa lykkääntyä jälleen eteenpäin.

Lisätietoja asunnosta saa sen nykyiseltä asukkaalta Liisa Jussilalta, jussilaliisa@gmail.com

Muutaman vuoden takaisia kuvia asunnosta löytyy täältä:

https://photos.app.goo.gl/CqGdBTZUG4zc3YE58

OSAKUNNAN ASUNTOJEN HAKUMENETTELY

Osakunnan asunnot omistaa Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö (HVYHS), jolle osakunta esittää valittavan asukkaan. Hakemukset käsitellään ja asukkaat valitaan osakunnan kokouksessa. Hakijoiden on oltava osakunnan jäseniä, ja osakunnan hallitus karsii hylättävät hakemukset.

Säätiöllämme ei ole tarjota montaa asuntopaikkaa osakuntalaisille – vain neljä yksiötä ja kaksi kaksiosolua. Tästä syystä asunnon tarve sekä aktiivisuus osakunnassa vaikuttavat yleensä eniten osakunnan päätökseen. Reipas osallistuminen osakunnan toimintaan on paras tae jäädä muiden mieliin ja kaikille hakijoille on varmasti eduksi osallistua asukasvalinnan tekevään osakunnan kokoukseen. Päätöksenhän tekevät osakunnan äänivaltaiset jäsenet äänestämällä ja yleensä hakijoilta halutaan kysyä suullisesti täydentäviä tietoja ennen äänestystä.

HAKEMUKSEN TIEDOT

Hakemuksessa on hyvä mainita:

× oma nimi ja yhteystiedot

× milloin on liittynyt osakuntaan

× mitä asuntopaikkaa hakee

× mitä opiskelee ja onko opiskelu päätoimista vai käykö esim.

vakinaisessa työssä

× opintojen edistyneisyys (esim. suoritetut/vaaditut op:t)

× nykyinen asuntotilanne

× aktiivisuus/fuksius osakunnassa nyt ja tulevaisuudessa eli mitä on

saanut aikaan ja mitä aikoo tai haluaa tehdä VSO:ssa

× muut hakijan mielestä asiaan vaikuttavat seikat

Kirjalliset hakemukset osoitetaan Helsingin Varsinaissuomalaiselle Ylioppilashuonesäätiölle ja ne tulee lähettää sähköisesti osoitteeseen vso-hallitus@helsinki.fi

 

Kommentointi on suljettu.