Varsinainen viikko 9/2024

Varsinainen viikko 9/2024

Varsinainen viikko 9/2024

Hei osakuntalaiset!

Hetki vielä ja kevät onkin täällä! Mitä jos sillä välin piristäisit arkea piipahtamalla osakunnalla? Meillä on jo ikävä!


 

TÄLLÄ VIIKOLLA:

28.2 Helmikuun osakunnan kokous 

Tervetuloa osakunnan kokoukseen! Luvassa on ajankohtaista keskustelua, ilmoitusluontoisten asioiden julki tuontia ja päätöksentekoa, tätä et halua jättää välistä! Kokouksessa käymme tämän lisäksi läpi toimintasuunnitelmaa sekä toimintakertomusta. Emännät loihtivat tähänkin kokoukseen maittavaa suuhunpantavaa. Nähdään siellä!

Milloin : klo 19

Missä: Osakunnalla! Mannerheimintie 5a, Krs 6


 

TULEVIA TAPAHTUMIA:

16.3. Varsinaissuomalaisen osakunnan 118. vuosijuhla

Varsinaissuomalainen Osakunta toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi viettämään osakunnan 118. vuosijuhlaa lauantaina 16. maaliskuuta 2024. 
 
Lisätietoa löytyy muun muassa FB-tapahtumasta https://fb.me/e/1JInqcbuY
 


 

MUUTA AJANKOHTAISTA:

Vieraat saapuvat!

Vuosijuhlien upea juhlahumu on saapunut ulkomaille! Ulkomaalaiset ystävämme Virosta ja Ruotsista innokkaasti saapuvat juhlimaan kanssamme osakunnan 118 vuosipäivää sankoin joukoin.  Ystävyysosakuntien lämmin vastaanotto on meille erittäin tärkeää sekä pitkäaikainen ylpeydenaihe. Juhliin liittyvien opiskelijoiden matkatessa tänne asti kotimaastaan, haluamme tarjota mahdollisimman edukkaan majoituksen mahdollisimman monelle. Täten jos sinun on mahdollista majoittaa juhlavieraita juhlien ajaksi, tarjota patjaa lainaan tai omaat muita hyviä ideoita majoitukseen liittyen, olethan yhteydessä tiedotussihteereihin sähköpostitse (vso.tiedotussihteeri@gmail.com).

Kengät pois!

Osakunnalla toistaiseksi otetaan kengät pois tiloja käytettäessä. Syynä on pintojen kuluminen ja loskan leviäminen. Kunnioitetaan rakasta osakuntatilaamme ja valitaan kenkien sijasta villasukat. tossut tai sisäkengät. Kiitos!

Hae projektirahaa osakuntalaisia hyödyttävään ideaasi!

 

Keksi ja toteuta projektirahalla Vuoden Siistein Osakuntajuttu yksin tai kaverin kanssa!

 

Osakunnalla tehdään vuoden aikana paljon hauskoja juttuja, mutta aina voimme tehdä niitä enemmän! Olemme varanneet 400 euroa projektirahaa uusien juttujen toteutukseen – onko sinulla idea miten osakunnasta voisi tehdä hauskemman paikan? Toteutetaan se!

 

Tänä vuonna hakua on aikaistettu aiemmasta, jotta löytyisi useampia mahdollisuuksia projektiksi vuoden varrella. Periaatteena on, että raha käytetään fiksusti ja niin, että se mahdollistaa mieluusti jotain uutta, jota muuten ei osakunnalla tehtäisi.

 

Projektirahaa voi käyttää esimerkiksi tapahtuman, seminaarin tai tempauksen järjestämiseen, matkakuluihin, tarvikkeisiin, tai mitä ikinä keksitäänkään! Esimerkiksi viime vuonna projektiraha käytettiin Megazone-vierailuun ja sitä edeltävänä vuonna polaroid-kameran ostamiseen.

 

Kuka vaan osakuntalainen voi ehdottaa ideaa – kunhan olet myös valmis toteuttamaan ideasi. Voit ryhtyä ideoimaan ja toteuttamaan ideaasi myös kaverin kanssa! Tarvittaessa hallitus auttaa idean toteuttamisessa.

 

Jaa ideasi osakunnan hallitukselle osoitteeseen vso-hallitus@helsinki.fi ja kerro:

 
  • Idean perusajatus
  • Mihin raha käytetään
  • Millä aikataululla idea toteutetaan
  • Mitä muuta idean toteutukseen vaaditaan, esim. apukäsiä

Lähetä ehdotuksesi hallitukselle 27.2. mennessä. Voittajaidea valitaan osakunnan helmikuun kokouksessa.
Hae stipendejä!
 

Stipendien hakumenettely

_________________________


Yksittäinen henkilö voi hakea useampaa stipendiä, kunhan jokaisesta haettavasta stipendistä on oma hakemuksensa. Hakemukset ovat vapaamuotoisia ja perusteluina käytetään haettavan stipendin myöntöperusteita.


Hakemuksessa on ilmoitettava tunnistetiedoissa tai lihavoituna


- hakijan titteli, nimi ja yhteystiedot

- hakijan tilinumero

- mitä stipendiä hakee


sekä muuten käytävä ilmi


- minä vuonna on liittynyt osakuntaan

- stipendin ehtojen mukaiset perustelut

- päiväys


Stipendit jakaa osakunnan rahastojen hoitokunta. Hakemus tulee toimittaa viimeistään keskiviikkona 6.3.2024 taloudenhoitajalle toimistolokeroon tai sähköpostitse vso-taloudenhoitaja@helsinki.fi. Kirjoita viestin otsikoksi "Stipendihakemus 2024".

Lisätietoja hakumenettelystä ja stipendeistä antaa taloudenhoitaja.


Mahdollista on myöntää seuraavat stipendit:

___________________________________________


Professori E.N. Setälän stipendinä voidaan myöntää:

1)    palkinto hakemuksetta, osakunnan jäsenille tieteellisistä tai taiteellisista aikaansaannoksista; etusija on osakunnan varsinaisella jäsenellä.

2)    stipendi tai matka-apuraha, hakemuksen perusteella, osakunnan jäsenelle jonkin luovan työn suorittamista varten.

3)    avustus, hakemuksen perusteella, Varsinais-Suomeen kohdistuvan tutkimuksen suorittamiseksi. Avustus voidaan myöntää sellaisellekin henkilölle, joka ei ole osakunnan jäsen. Etusija on kuitenkin jäsenillä.


Kouluneuvos Niilo Kallion stipendi

Stipendi voidaan myöntää Salon seudulta syntyisin tai kotoisin oleville Helsingin yliopiston Varsinaissuomalaisen osakunnan läsnäoleville jäsenille, jotka opiskelevat ensisijassa lainavaroin ja ovat menestyneet opinnoissaan hyvin. Tasaveroisista hakijoista etusija on sillä, joka tekee opinnäytetyötään tai on aktiivisesti osallistunut osakunnan toimintaan. Salon seutuun luetaan kuuluviksi Salon kaupunki sekä Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, Perttelin, Suomusjärven ja Särkisalon kunnat.


Inspehtori J. Pippingsköldin palkinto

Palkinto voidaan myöntää jotakuinkin virheettömällä ranskan tai englannin kielellä laaditulle tieteelliselle tai kirjalliselle kirjoitelmalle.


Fredrik Färlingin palkinto

Palkinto voidaan myöntää sanomalehtialalla toimivalle tai sille aikovalle henkilölle.


Yleinen stipendi

Rahastosta on mahdollista myöntää yleinen stipendi, joka ei ole varsinainen nimikkostipendi. Stipendinsaajan tulee olla toiminut aktiivisesti osakunnassa tai olla muulla tavoin ansioitunut. Tämä stipendi voidaan myöntää hakemuksesta tai erityisistä syistä hakemuksetta.


Säätiön asuntostipendi

Stipendi voidaan myöntää osakunnan jäsenelle, joka ei asu hakuaikana säätiön omistamassa asunnossa eikä ole saanut kyseistä stipendiä aikaisemmin.


 

VSO:n avoin palautelomake

Risuja vai ruusuja? Onko jotain, mistä haluaisit antaa palautetta, kehuja, kritiikkiä tai vaikkapa kiitosta?
 

Tämä on VSO:n avoin palautelomake. Voit muotoilla asiasi vapaasti. Voit jättää nimesi, jos haluat yhteydenottoa asiasta tai jättää asiasi hallituksen käsiteltäväksi anonyymisti.

Huomioithan, että häirintätapauksissa yhteydenottolomake on erikseen. Sen löydät VSO:n turvallisen tilan periaatteet -kohdasta!

Palautelomakkeen löydät täältä: https://docs.google.com/forms/d/1cTVJ_IbD8Rx7UIwUyQ8Fz5NDXPALyXKzAPpJL7ayxoE/edit


 

VSO:n turvallisen tilan periaatteet

Tiesithän, että VSO:lla on turvallisen tilan periaatteet?

Jos kohtaat tapahtumassamme epäasiallista kohtelua tai muuta huolta herättävää, meille on tärkeää saada tietää siitä. Verkkosivuiltamme löytyy lomake, jonka vastaukset vain kuraattorimme näkee ja hän käsittelee niitä luottamuksellisesti, tarvittaessa hallituksen kanssa. Löydät tarkemmat tiedot verkkosivuiltamme täältä: https://www.varsinaissuomalainen.fi/turvallisuus/

Pidetään yhdessä huolta kaikkien turvallisuudesta yhteisissä tapahtumissamme! ❤️

In English: VSO must be a safe space for all.  We don't tolerate any harassment, bullying or other bad behavior. Use the following form to let us know if an event caused you any anxiety, worry or disturbance: Incident report form. Let's all make sure everyone is safe at our events!


 

VSO:n verkkosivut   |   Instagram   |   Facebook

Uusi Ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A, 6 krs.)

Terveisin tiedotussihteerit

Marie & Alisa

Kommentointi on suljettu.