Varsinainen Viikko 17/2024

Varsinainen Viikko 17/2024

Varsinainen viikko 17/2024

Hei osakuntalaiset!

Vappu odottaa jo kulman takana, oletko valmis?


 

TÄLLÄ VIIKOLLA:

24. 4  Osakunnan kokous

Ensi viikon Osakunnan kokouksessa 24.4. valitaan uusi kuraattori, vuosijuhlamestarit, ruiskumestarit ja abimajurit, kuinka jännittävää! Jännitysnäytelmää siivittää emäntien tarjoilut ja osakuntalaisten seura:)! Esityslista löytyy liitteenä: Esityslista_2024_04.docx.

Suosittelemme tulemaan paikalle kokoukseen, jos olet kiinnostunut jostain näistä viroista. Jos et pääse paikalle, voit ilmaista kiinnostuksesi myös sähköpostitse hallitukselle osoitteeseen vso-hallitus@helsinki.fi tai suoraan kuraattorille vso.kuraattori@gmail.comHUOM mikäli olet kiinnostunut asettumaan ehdolle osakuntamme uudeksi kuraattoriksi, välitäthän kiinnostuksesi nykyiselle kuraattorillemme jo ennen ensi viikon kokousta.

Lyhyt tiivistelmä kyseisistä viroista:
  • Kuraattori johtaa osakunnan hallitusta ja toimintaa. Kuraattorina pääsee edustamaan osakuntaa mitä erilaisimmissa hienoissa tilaisuuksissa ja vaikuttamaan osakunnan tulevaisuuteen.
  • Vuosijuhlamestarina pääset järjestämään koko vuoden odotetuimman ja suurimman juhlan. Tässä virassa pääsee tosi monipuolisesti tekemään eri asioita muun muassa askartelemaan, neuvottelemaan juhlatilasta ja plassaamaan juhlavieraat. Juhlia ei suinkaan tarvitse järjestää yksinään, vaan rinnallasi on yleensä useampi vuosijuhlamestari. Parasta virassa on se, kun voit varsinaisena juhlapäivänä ihailla ja olla ylpeä järjestämästäsi vuosijuhlasta.
  • Ruiskumestarina pääset järjestämään vuoden toiseksi suurimman tapahtuman. Hauskin puoli ruiskumestarina toimimisessa on fuksien näytelmän tekeminen. Tähän rooliin ei vaadita, että osaa entuudestaan kirjoittaa näytelmiä. Mukaan voi lähteä puhtaasta halusta tehdä ja toteuttaa. Viime vuonnakin jokunen idea sai alkunsa chat gpt:ltä ja apua saatiin myös näytelmään osallistuneilta fukseilta. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan!
  • Abimajuri edustaa osakuntaa ja esittelee osakuntatoimintaa maakunnan lukioissa. Virkaa voi toteuttaa omalla tavallaan ja keksiä luoviakin tapoja houkutella uusia fukseja osakunnalle! Virkaa voi hyvin hoitaa kaverin tai vaikka useamman kanssa.
LISÄKSI HYVÄ TIETÄÄ:
- Osakunnan kokouksen jälkeen on mahdollisuus seurata Alinaa mainostavan toimikunnan kokousta. Toimikunnan kokous järjestetään osakuntatiloissa.
- Kerhojen toiminta-avustusten tulee olla lähetettynä ennen kokouspäivää. Hallitus on julistanut haettavaksi osakunnan kerhojen toiminta-avustukset vuodelle 2024! Vapaamuotoiset hakemukset on jätettävä hallitukselle 24.4. mennessä osoitteeseen vso-hallitus@helsinki.fi. Hakemuksiin on liitettävä vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä vuoden 2023 toimintakertomus. Hakemuksessa on myös mainittava tilinumero, jolle avustus maksetaan. Vuodelta 2023 tarvitaan myös tilinpäätöstiedot, tai pitää muutoin eritellä, mihin kerhon rahoja on käytetty edellisenä vuonna ja mikä kerhon taloudellinen tilanne on.

Nähdään siellä!

VAPPUSITSIT 26.4

Vappu koittaa ja niin myös VSO:n perinteiset vappusitsit
Valmistaudu pääpäivään ja tule mukaan juhlistamaan vapun aikaa osakunnalle perjantaina 26.4.
Tänä vuonna pääsemme sitsaamaan yhdessä SatOlaisten ystäviemme kanssa

Mitä? VSO:n vappusitsit
Missä? Osiksella, Mannerheimintie 5A 6. krs
Milloin? 26.4. klo 18 alkaen
DC: Haalarit / vappu
Paljonko maksaa? 15 €

ILMOITTAUDU TÄSTÄ VIIMEISTÄÄN 24.4 : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_5QG7WhHCmy536gncBWglWiIOMqBLK7TYr6ZThIcoDu2lcw/viewform?usp=send_form


 

MUUTA AJANKOHTAISTA:

Asiaa vapusta!

Vappuaattona 30.4.2024 Helsingissä järjestetään Mantan lakitus, vaikka itse Manta onkin yhä Vantaalla ehostettavana. Tänä vuonna Taideyliopiston ylioppilaskunta vastaa lakituksesta, ja seremonia tapahtuu poikkeuksellisesti Kansalaistorilla. Festarilavalla toteutetaan ainutlaatuinen musiikkishow ja esitykset starttaavat klo 16.30. Ohjelma jatkuu taideopiskelijoiden Mantan tulkinnan mukaisen taideteoksen lakituksella klo 18 ja tapahtuman kruunaa tätä seuraava pääesiintyjän show.

- Muistattehan että osakuntatilat eivät ole käytettävissä vapun ajan.

Vapunaatto SatOlla!

Nyt se on täällä, kauan odotettu ja kaipailtu VAPPU! Tervetuloa juhlistamaan kesälakin käyttökauden avaamista Satakuntatalolle Mantan lakituksen jälkeen!
Sisäänpääsy vain todistamalla osakuntalaisuus, joko osakuntatarralla tai -nauhalla. Sisäänpääsy SatOlaisille, WiOlaisille ja VSOlaisille 3€, muiden osakuntien jäsenille 5€. SatO/WiO/VSO pääsee sisään 19.00 alkaen, muiden osakuntien jäsenet 20.00 alkaen.
Tarjolla pikkurahalla myös emännistön iltapalaa.
HUOM! Jos tilakapasiteetti täyttyy, sisäänpääsyä rajoitetaan.

Mitä? SatOn vappuaaton jatkot
Missä? Osakuntahuoneisto Viisi, Lapinrinne 1 A 5
Milloin? 30.4. klo 19 alkaen SatO/WiO/VSO, muiden osakuntien jäsenille 20 alkaen.
HUOM! Jos tilakapasiteetti täyttyy, sisäänpääsyä rajoitetaan.
DC: Haalarit / vappu
Paljonko maksaa? 3€ SatO/WiO/VSO jäsen, 5€ muilta osakuntalaisilta.
Mikäli tapahtumasta herää kysymyksiä, ota yhteyttä Satakuntalaisen Osakunnan isäntään Eero Hakalaan, Telegram @erppano

⚠ Hätäpoistumisovista asiaa! ⚠

Hätäpoistumisreitit (koko matka järjestötilan ulko-ovilta hotelliin johtaville hätäpoistumisoville) tulee aina pitää esteettöminä ja ovet suljettuna! Pidetään siis jatkossakin kimpsut ja kampsut käytäviltä. Reitit toimivat hätäpoistumisreitteinä sekä hotellilta että järjestötiloista. 

Tilojen välisiä ovia voi avata vain hätätilanteessa, ja oven avaus aiheuttaa aina hälytyksen. Virheellisen hälytyksen aiheuttaja on velvollinen kattamaan hälytyksestä koituvat kulut.  

Kysythän esimerkiksi hallituksen jäseneltä jos jokin on epäselvää tai et ole varma onko pian avaamasi ovi tarkoitettu ainoastaan hätäpoistumiseen, kiitos:)!


 

VSO:n avoin palautelomake

Risuja vai ruusuja? Onko jotain, mistä haluaisit antaa palautetta, kehuja, kritiikkiä tai vaikkapa kiitosta?
 

Tämä on VSO:n avoin palautelomake. Voit muotoilla asiasi vapaasti. Voit jättää nimesi, jos haluat yhteydenottoa asiasta tai jättää asiasi hallituksen käsiteltäväksi anonyymisti.

Huomioithan, että häirintätapauksissa yhteydenottolomake on erikseen. Sen löydät VSO:n turvallisen tilan periaatteet -kohdasta!

Palautelomakkeen löydät täältä: https://docs.google.com/forms/d/1cTVJ_IbD8Rx7UIwUyQ8Fz5NDXPALyXKzAPpJL7ayxoE/edit


 

VSO:n turvallisen tilan periaatteet

Tiesithän, että VSO:lla on turvallisen tilan periaatteet?

Jos kohtaat tapahtumassamme epäasiallista kohtelua tai muuta huolta herättävää, meille on tärkeää saada tietää siitä. Verkkosivuiltamme löytyy lomake, jonka vastaukset vain kuraattorimme näkee ja hän käsittelee niitä luottamuksellisesti, tarvittaessa hallituksen kanssa. Löydät tarkemmat tiedot verkkosivuiltamme täältä: https://www.varsinaissuomalainen.fi/turvallisuus/

Pidetään yhdessä huolta kaikkien turvallisuudesta yhteisissä tapahtumissamme! ❤️

In English: VSO must be a safe space for all.  We don't tolerate any harassment, bullying or other bad behavior. Use the following form to let us know if an event caused you any anxiety, worry or disturbance: Incident report form. Let's all make sure everyone is safe at our events!


 

VSO:n verkkosivut   |   Instagram   |   Facebook

Uusi Ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A, 6 krs.)

Terveisin tiedotussihteerit

Alisa & Marie

Kommentointi on suljettu.