Vuosittaisia juhlia

VSO:lla järjestetään monenmuotoisia juhlia vuosittain. Valtaosa näistä on akateemisten pöytäjuhlien (”sitsit”) muodossa, mutta myös muita juhlia pidetään. Ohessa lisätietoa vuosittaisista tapahtumista.


Rapujuhlat

Syksy aloitetaan saksilla ja snapseilla, eli tietenkin siis rapujuhlilla. Osakuntasyksy skoolataan käyntiin hilpein tunnelmin, kun kesän jälkeen vietetään jälleennäkemistä ja muistellaan että mites niitä saksiniekkoja käsiteltiinkään. Rapujuhlat on myös uusille fukseille ilmainen kurkistus osiksen juhlakulttuuriin ja porukkaan!

Fuksiaiset

Syys-lokakuun taitteessa järjestetään osakunnan fuksiaiset, joissa uudet osakuntalaiset kiertävät aluksi kaupungilla suorittaen erilaisia kerhojen ja osakunta-aktiivien ideoimia, osakuntaan liittyviä tehtäviä. Rastien jälkeen fuksit palaavat osakunnalle railakkaille sitseille ja jatkoille muiden osakuntalaisten kanssa.

Turun Palo

Syksyn kohokohta on VSO:n niin sanottu kakkosjuhla, Turun palo, marraskuussa. Ohjelmaan kuuluu perinteisesti muun muassa (itse kirjoitettu) fuksien esittämä näytelmä ja ruiskumestarin palopuhe. Moni asia vaihtuu, mutta yksi pysyy: Turku kärähtää joka vuosi.

Pikkujoulut

Pikkujoulukausi korkataan tietysti myös VSO:lla, vuosittain vaihtuvin teemoin ja ohjelmanumeroin.

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivänä osakunnan fukseilla on mahdollisuus saada oikeus kantaa osakunnan värejä. Ne luovutetaan osana itsenäisyyspäivän juhlaa, jonka jälkeen nautitaan voileipäkakkua sekä kahvia ja pullaa. VSO osallistuu perinteiseen tapaan myös ylioppilaiden soihtukulkueeseen, ja illalla on ollut tapana seurata yhdessä Linnan juhlia sekä lähteä syömään johonkin kaupungin ravintoloista.

Virkailijainvaihtokaronkka

Vuoden vaihtuessa uudet tyypit ottavat osakunnan tehtävät hoitoonsa. Tammikuussa uusia ja vanhoja virkailijoita juhlistetaan Virkailijainvaihtokaronkassa eli tuttavallisemmin VVK:ssa. Juhlassa on ollut tapana lahjoa seuraajia ja edeltäjiä hassunhauskoilla lahjoilla. Nimestään huolimatta juhla on avoin kaikille osakuntalaisille, virallisille kuin virattomillekin. VVK, vuoden avajaisbileet.

Daami- ja herrapäivälliset

Helmi-maaliskuussa juhlitaan vuorovuosin daami- tai herrapäivällisiä, joissa osakunnan daamit ja herrat järjestävät teemabileet toistensa iloksi ja päänmenoksi.

Vuosijuhla

Vuoden ehdoton kohokohta on maaliskuun lopun vuosijuhla. Vuosijuhlien aikaan ohjelmaa riittää koko viikoksi aina kulttuuririennoista kansain-
välisiin päivällisiin. Viikko huipentuu lauantaina vuosijuhlaan, jonka aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, kuunnellaan puheita ja seurataan esityksiä, lauletaan ja tanssitaan (niin vanhoja kuin uudempiakin tansseja). Pääjuhlan jälkeen alkavat jatkot, jotka loppuvat joskus. Vuosijuhlaviikko kruunataan sunnuntain legendaarisella sillikselllä.

Vappu

Varsinaissuomalainen osakunta on aktiivisesti mukana vappuriennoissa. Tätä opiskelijan samanaikaista juhannusta, joulua ja syntymäpäivää vietetään varsinaissuomalaisessa tunnelmassa perinteisesti osakunnan Kulmakadun kaksion vappuetkoilla ja Ullanlinnan vappupiknikin merkeissä.

Nuorseniorisitsit

Yleensä joka toisen vuoden toukokuussa järjestettävillä nuorseniorisitseillä opiskelijaelämän tomut harteiltaan karistaneet seniorit pääsevät juhlistamaan kevättä nuorempien osakuntapolvien kanssa.

Kesäsitsit

Kesäsitsit on vuoden aurinkoisin juhla. Yleensä kesäkuun puolivälissä sitsataan rennoissa merkeissä kohti valoisaa yötä. Juhlassa paljastetaan kuka on vuoden Suloinen Suvi tai Suven Sulo, joka saa päähänsä kukkaseppeleen.