Opiskelija-asuintalo Jätkäsaaressa

Edullinen asunto Helsingin kantakaupungissa on VSO:n parhaita opiskelijaetuja. Jatkossa kaikki osakuntakaverit löytyvät saman katon alta: heinä-elokuussa 2024 meille valmistuu uusi opiskelija-asuintalo Jätkäsaareen (KOY Ylioppilashuone Alina, Välimerenkatu 15). Kohteeseen tulee peräti 107 yksiötä ja 5 kaksiota eli tilaa yhteensä 117 opiskelijalle. Asuntojen vuokrataso tulee olemaan selvästi markkinahintoja alempi: yksiöiden vuokra on arviolta n. 500 €/kk ja kaksioiden jonkin verran korkeampi.

Yksiöt (107 kpl) ovat kooltaan 20–29 neliötä ja kaksiot (5 kpl) 36,5 neliötä. Asunnot ovat ARA-säätelyn alaisia, joten niiden vuokrat ovat selvästi markkinahintoja edullisempia. Asukkaiden valinnan uuteen taloon arvioidaan alkavan maalis-huhtikuussa 2024.


Erinomainen sijainti

Osakunnan opiskelija-asuintalo tulee sijaitsemaan Helsingin kantakaupungissa, loistavalla sijainnilla keskellä Jätkäsaarta (Välimerenkatu 15, 00180 Helsinki). Asunnot on merkitty viereiseen karttaan punaisella, Ruoholahden metroasema oranssilla, osakunta (Uusi yloppilastalo) ja Helsingin yliopiston keskustakampus sinisellä.

Ratikkalinja 9 vie asuintalon oven edestä keskustaan 10 minuutissa, ja Ruoholahden metroasemalle sekä kauppakeskukseen on vain noin 600 metrin kävelymatka. Siten kulkuyhteydet niin Helsingin yliopiston keskustakampukselle kuin Aalto-yliopistolle Otaniemeen ovat erinomaiset.


Hyvät varustelut ja yhteistilat

Jokaisessa asunnossa on oma astianpesukone ja ranskalainen parveke. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat upeat tilat: yläkerrasta löytyvät kerhotila, saunaosasto terasseineen, pesutupa sekä lukusali opiskelua varten. Lisäksi katolta löytyy vehreä kattopuutarha grillausmahdollisuuksineen ja viljelylaatikoineen

Havainnekuvia ja piirustuksia valmisteilla olevasta hankkeesta löytyy täältä (pdf).


Hae asuntoa

Asukkaiden valinnan uuteen taloon arvioidaan alkavan maalis-huhtikuussa 2024. Hakuohjeet tullaan julkaisemaan osakunnan nettisivuilla. Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti VSO:n jäsenille, mutta niitä voivat hakea kaikki opiskelijat. Uusi opiskelija voi hakea asuntoja heti kun opiskelupaikka on varmistunut, kunhan hänellä on hyväksymistodistus opiskelupaikasta. Tällöin hakiessa ei tarvitse olla vielä osakunnan jäsen. VSO:n jäseneksi voi käydä kirjautumassa lukuvuoden käynnistyttyä.

Lue täältä lisää osakunnan jäsenyydestä.

Kuva asuintalosta 4.1.2024

Työmaatilanne 4.1.2024


Tarkempaa tietoa asunnoista ja vuokrausehdoista

Asunnossa saa asua on enintään 5 vuotta, mutta harkinnan perusteella on mahdollista saada lisäaikaa. Valmistumisen jälkeen asunnoista pitää muuttaa pois 6 kuukauden kuluessa. Kaksioiden osalta riittää, että toinen asukkaista on opiskelija.

Vesimaksu, nettiyhteys ja pesutuvan käyttö sisältyvät vuokraan. Jokaisen vuokralaisen tulee tehdä oma sähkösopimus, ja asukkaalla on oltava laaja kotivakuutus. Vuokravakuus (takuuvuokra) on kahden kuukauden vuokraa vastaava määrä.

Kohde on savuton. Tupakointi on kielletty huoneistoissa ja muissakin sisätiloissa. Tupakointia varten tullaan mahdollisesti osoittamaan paikka yhtiön ulkoalueelta.

Yhteisen ulkoväline- ja lastenvaunuvaraston lisäksi jokaisella asunnolla on oma häkkivarasto. Polkupyöräpaikkoja on sisällä yhteensä 112 kpl ja lisäksi pihalla on 16 runkolukittavaa paikkaa. Kiinteistöllä ei ole omia autopaikkoja, ainoastaan yksi inva-autopaikka on vuokrattavissa läheisestä kalliopysäköintilaitoksesta.

Kohteen asunnoista kaikki kaksiot (5 kpl) ovat esteettömyysmääräysten mukaiset (wc-tila, jossa on 1500 mm vapaa tila). Tämän lisäksi yksiöistä 6 kpl on varustettu wc-tilalla, jossa on 1300 mm vapaa tila.


HVYHS tukee osakuntaa

Asunnot omistaa VSO:n taustayhteisö, Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö sr (HVYHS). Säätiön asiamiehenä toimii VTM Ilari Ahola (ilari.ahola@alumni.helsinki.fi). Säätiö omistaa myös vapaarahoitteisia asuntoja, joiden vuokratuloilla säätiö mm. tukee osakunnan toimintaa taloudellisesti. Näitä asuntoja vuokrataan jatkossa markkinahintaan, ja etusijalla ovat osakuntalaiset tai osakunnan seniorit. Asunnoista neljä yksiötä sijaitsevat Kalliossa ja kaksiot Kruununhaassa ja Harjussa.

Säätiön vuosikertomuksiin voit tutustua täältä.