Opiskelija-asuintalo Jätkäsaaressa

Edullinen asunto Helsingin kantakaupungissa on VSO:n parhaita opiskelijaetuja. Jatkossa kaikki osakuntakaverit löytyvät saman katon alta: elokuussa 2024 meille valmistuu uusi opiskelija-asuintalo Jätkäsaareen (KOY Ylioppilashuone Alina, Välimerenkatu 15). Kohteeseen tulee peräti 107 yksiötä ja 5 kaksiota eli tilaa yhteensä 117 opiskelijalle.

Asuntojen vuokrataso on selvästi markkinahintoja alempi: yksiöiden vuokrat ovat 550–650 €/kk ja kaksioiden vuokra n. 850 €/kk. Yksiöt ovat kooltaan 20,5–29 neliötä ja kaksiot 36 neliötä.

Asunnot ovat nyt haettavissa täällä ja tarkemmat hakuajat ja -ohjeet löytyvät alempaa.


Erinomainen sijainti

Osakunnan opiskelija-asuintalo tulee sijaitsemaan Helsingin kantakaupungissa, loistavalla sijainnilla keskellä Jätkäsaarta (Välimerenkatu 15, 00180 Helsinki). Asunnot on merkitty viereiseen karttaan punaisella, Ruoholahden metroasema oranssilla, osakunta (Uusi ylioppilastalo) ja Helsingin yliopiston keskustakampus sinisellä.

Ratikkalinja 9 vie asuintalon oven edestä keskustaan 10 minuutissa, ja Ruoholahden metroasemalle sekä kauppakeskukseen on vain noin 600 metrin kävelymatka. Siten kulkuyhteydet niin Helsingin yliopiston keskustakampukselle kuin Aalto-yliopistolle Otaniemeen ovat erinomaiset.


Hyvät varustelut ja yhteistilat

Jokaisessa asunnossa on oma astianpesukone ja ranskalainen parveke. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat upeat tilat: yläkerrasta löytyvät kerhotila, saunaosasto terasseineen, pesutupa sekä lukusali opiskelua varten. Lisäksi katolta löytyy vehreä kattopuutarha grillausmahdollisuuksineen ja viljelylaatikoineen

Havainnekuvia ja piirustuksia talosta löytyy täältä (pdf).


Hae asuntoa

Työmaatilanne toukokuun alkupuolella.

Työmaatilanne toukokuun alkupuolella.

Haku asuntoihin on nyt avattu! Voit tutustua asuntoihin tarkemmin ja jättää hakemuksen täällä. Yleinen haku on auki 31.5.2024 asti ja erityisesti fukseille suunnattu haku 12.7.2024 asti. Yleisessä haussa asunnoista on haettavana n. 80 % ja erityisesti uusille opiskelijoille suunnatussa haussa n. 20% asunnoista. Asuntoihin on tämänhetkisen arvion mukaan mahdollista muuttaa joustavasti 19.8.–1.9.2024. Muuttopäivästä riippumatta vuokranmaksuvelvollisuus alkaa 1.9. lukien. Tämän jälkeen asuntoihin on käytössä jatkuva haku jonotusperiaatteella. Jonossa olevat hakemukset tulee uusia vuosittain tarkemmin ilmoitettavana ajankohtana, arviolta huhti-toukokuussa. Vapautuvien asuntojen tiedot voit myös tarkistaa hakulomakkeen kautta (ei vaadi kirjautumista). Asunnon vaihtoa Alinan sisällä on mahdollista hakea ainoastaan yksiöstä kaksioon tai kaksiosta yksiöön, ei muutoin.

Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti VSO:n jäsenille, mutta niitä voivat hakea kaikki opiskelijat. Uusi opiskelija voi hakea asuntoja heti kun opiskelupaikka on varmistunut, kunhan hänellä on hyväksymistodistus opiskelupaikasta. Tällöin hakiessa ei tarvitse olla vielä osakunnan jäsen. VSO:n jäseneksi voi käydä kirjautumassa lukuvuoden käynnistyttyä.

Lue täältä lisää osakunnan jäsenyydestä.

Asukasvalintaperusteista on kerrottu tarkemmin asunto-ohjesäännössä.

Mikäli sinulla on kysyttävää asuntojen hausta, voit olla sähköpostitse yhteydessä asuntosihteeriin: alina.asuntosihteeri@gmail.com


Tarkempaa tietoa asunnoista ja vuokrausehdoista

Asunnot on tarkoitettu vain päätoimisille opiskelijoille. Korkeakouluopiskelijoiden opintopisteraja on 20 opintopistettä/kalenterivuosi tai 40 opintopistettä/kaksi kalenterivuotta. Valmistumisen jälkeen asunnoista pitää muuttaa pois 6 kuukauden kuluessa. Kaksioiden osalta riittää, että toinen asukkaistaon opiskelija. Lisäksi asumisaika on rajoitettu siten, että se on vuoden yli vuokralaisen suorittaman korkeakoulututkinnon tavoitteellisen valmistumisajankohdan. Yhtiö voi asuntosihteerin päätöksellä myöntää enintään vuoden lisää asumisaikaa vuokralaisen sitä hakiessa perustellusta syystä.

Nettiyhteys (50 M) ja pesutuvan käyttö sisältyvät vuokraan. Vesimaksu peritään käytön mukaan (vesimaksuennakko on 20 €/kk/hlö, tasaus 2 kertaa vuodessa). Jokaisen vuokralaisen tulee tehdä oma sähkösopimus, ja asukkaalla on oltava voimassa huoneistoon kohdistuva kotivakuutus vastuuosineen. Vuokravakuus (takuuvuokra) on kahden kuukauden vuokraa vastaava määrä. Vuokrasopimuksen vakioehdot löytyvät täältä.

Kohde on savuton. Tupakointi on kielletty huoneistoissa ja muissakin sisätiloissa. Tupakointia varten tullaan mahdollisesti osoittamaan paikka yhtiön ulkoalueelta. Yhtiön tarkemmat järjestyssäännöt löytyvät täältä.

Yhteisen ulkoväline- ja lastenvaunuvaraston lisäksi jokaisella asunnolla on oma häkkivarasto. Polkupyöräpaikkoja on sisällä yhteensä 112 kpl ja lisäksi pihalla on 16 runkolukittavaa paikkaa. Kiinteistöllä ei ole omia autopaikkoja, mutta tontilta on hissiyhteys Rokkiparkin kalliopysäköintilaitokseen. Alinan kautta sieltä on vuokrattavissa yksi autopaikka 95 eurolla kuukaudessa (tarvittaessa saatavilla inva-autopaikkana) ja suoraan pysäköintiyhtiöltä autopaikkoja on vuokrattavissa 100 eurolla kuukaudessa tai tuntihinnalla.

Kohteen asunnoista kaikki kaksiot (5 kpl) ovat esteettömyysmääräysten mukaiset (wc-tila, jossa on 1500 mm vapaa tila). Tämän lisäksi yksiöistä 6 kpl on varustettu wc-tilalla, jossa on 1300 mm vapaa tila.


Kuvia asunnoista


Vuokrasopimuksen irtisanominen

Kun haluat irtisanoa vuokrasopimuksesi, voit tehdä sen kirjautumalla Kodian sovellukseen, jonne olet saanut tunnukset vuokrasopimuksen tehtyäsi. Vaihtoehtoisesti voit irtisanoa vuokrasopimuksen tällä verkkopankkitunnuksilla.


HVYHS tukee osakuntaa

Asunnot omistaa VSO:n taustayhteisö, Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö sr (HVYHS). Säätiön asiamiehenä toimii VTM Ilari Ahola (ilari.ahola@alumni.helsinki.fi). Säätiö omistaa myös vapaarahoitteisia asuntoja, joiden vuokratuloilla säätiö mm. tukee osakunnan toimintaa taloudellisesti. Näitä asuntoja vuokrataan jatkossa markkinahintaan, ja etusijalla ovat osakuntalaiset tai osakunnan seniorit. Asunnoista neljä yksiötä sijaitsevat Kalliossa ja kaksiot Kruununhaassa ja Harjussa.

Säätiön vuosikertomuksiin voit tutustua täältä.